Jongerenparticipatie, Hoogezand

JONGERENPARTICIPATIE GORECHT WEST(Hoogezand)

In Gorecht-West, een wijk van Hoogezand, is de komende 10 jaar een grote herstructurering gepland. Met behulp van een actief parti­cipatieproces worden de bewoners van de wijk betrokken bij de plannen voor de wijk. Zo krijgen zij een stem.
Jongeren worden regelmatig vergeten bij het vormen van plannen voor wijken, terwijl zij juist een belangrijke groep bewoners vormen in een wijk. Jongeren gebruiken de wijk op een eigen
manier, hebben een eigen stem en een eigen verhaal.

In Gorecht-West komen niet alleen de volwassenen, maar ook de jongeren aan het woord. Onder de naam ‘MIJN Gorecht-West’ hebben Anne Makkink (Bureau MIJN) en Maartje ter Veen (MaartjesRuimte) van oktober 2010 tot en met maart 2011 gezocht naar de mening van jongeren over de wijk. De resultaten van het project zijn gepubliceerd in het boekwerk: ‘Jongeren vertellen over MIJN Gorecht-West’. De verzamelde ideeën van de jongeren worden gebruikt bij de plannen voor het nieuwe Gorecht-West. De mening van de jeugd telt, zij zijn immers de toekomst van de wijk!

In de andere twee verslagen wordt het project ‘MIJN Gorecht-West’ beschreven. Van de opdracht, tot het project, de methode, het proces en de conclusies.