Nieuw plein Kostverloren, Groningen

NIEUW PLEIN VOOR WINKELSTRIP KOSTVERLOREN.

Een project dat tot stand is gekomen door NLA, Nijestee en de Gemeente Groningen.
Een projectgroep is samengesteld waarin bewoners, winkeliers, de gemeente en Nijestee zitting hebben. Zo zijn de verschillende wensen bij elkaar gebracht en heb ik hieruit twee ontwerpen gefilterd. In de basis zijn de plannen gelijk. De straat waaraan het winkelcentrum gelegen is wordt een plein. Het parkeren is geconcentreerd aan de achterzijde van het plein, hierdoor vormt de dubbelzijdige parkeerstrook geen barrière meer en is er ruimte gemaakt om een plein te kunnen realiseren. Er zijn twee plannen gemaakt waarop de bewoners konden stemmen. De grote opkomst op de stem-avond maakte de uitslag erg spannend. Werd er gekozen voor het kleurrijke, op de gevels geinspireerde, plein? Er werd gekozen voor het ‘Groene’ plein. Met als symbool voor de groene wijk de stalen boom op het aanhechtingspunt van het plein aan de as richting het centrum van de oude binnenstad Groningen.

In samenwerking met landschapsarchitect Kees van Bohemen