Het plein De Hoogte, Groningen

SONY DSCHERONTWERP MET BEWONERS

Dit ontwerp is tot stand gekomen door een samenwerking met de beheerder(gemeente Groningen), de bewoners, Stiel en de ontwerper(Anne Makkink).
Het pleintje is gelegen in een klein wijkje in de stad Groningen, gebouwd eind jaren 1920 door “Volkshuisvesting”. De vorm van de wijk is geinspireerd door de voormalige borg “Cortinghuis”, waarbij het pleintje het fysieke middelpunt is.
Alvorens met de bewoners aan tafel te gaan zijn randvoorwaarden opgesteld. Met een beperkt budget en met behoud van alle bomen moest het huidige verwaarloosde plein weer opbloeien. Het is erg belangrijk dat de bewoners erbij betrokken zijn. Het betrekken van de bewoners bij het ontwerp is zeer goed gelukt! Een zevental bewoners zijn met hun en onze randvoorwaarden aan de slag gegaan. Hun wensen zijn vervolgens vertaald in het ontwerp, zodat het naast esthetisch ook een technisch haalbaar ontwerp is geworden.

SONY DSC

Presentatie_site